10 érdekesség a sporteseményről

2023.08.09. 20:00

Átlépte a 300 ezret az eladott jegyek száma a budapesti atlétikai vb-re (videó)

Tíz nappal a rajt előtt átlépte a 300 ezret a budapesti atlétikai világbajnokságra eladott jegyek száma. Az összes fontos pillanat élőben lesz látható az M4 Sporton – írja az MTI.

MW

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) fotót készít az augusztus 19-én kezdődő atlétikai világbajnokság kabalafigurája, Youhuu, a rackajuh bemutatkozásán a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A szervezők szerdai közleményében Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója kiemelte: a 300 ezer eladott jegy azt jelenti, hogy a nézőszámot tekintve is ez lesz minden idők legnagyobb sporteseménye Magyarországon.

A sportág világbajnokságainak történetében még soha nem szerepelt annyi – több mint 2000 – atléta egy vb-n, mint amennyien a magyar fővárosban versenyeznek majd, miként a 63 magyar induló is rekord.

A vb-nek több mint 50 hivatalos helyszíne lesz Budapesten – repülőtér, szállodák, edzőpályák –, ezeken több mint 10 ezer ember dolgozik majd.

Akkreditált újságíró és televíziós munkatárs több mint 3000 érkezik a világbajnokságra, és egymilliárd tévénézőhöz jutnak majd el a vb történései.

A világbajnokságot jövő szombattól augusztus 27-ig rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyalogló versenyeknek pedig a Hősök tere lesz a központja.

Az összes fontos pillanat látható lesz élőben az M4 Sporton

A jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság összes fontos pillanata látható lesz ingyen és élőben az M4 Sporton – jelentette ki Székely Dávid csatornaigazgató.

Az a vállalásunk és a feladatunk, hogy a nézőknek megadjuk azt a lehetőséget és segítséget, hogy az M4 Sporton megnézhessék az összes fontos pillanatot élőben, és első kézből meghallgathassa a hazai és a külföldi sztárok véleményét, hiszen olyan lehetőségünk van, ami korábban soha nem volt

– fogalmazott szerda este az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, egy atlétikai világbajnokság közvetítése borzalmasan nehéz, mert egyszerre három-négy esemény zajlik az arénában, ezért sok esetben nagyon nehéz feladat megtalálni és kiválasztani a megfelelő kamerát. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség hozza a saját tévés csapatát, a közvetítések képi világa többnyire az ő feladatuk, de az M4 Sportnak lesznek saját kamerái is, amelyek például a magyar atlétákat követik.

A csatornaigazgató elmondta, nagyon komoly előszervezést igényelt a közvetítés kidolgozása, már egy évvel ezelőtt volt egy nemzetközi tévés továbbképzés a vb-ről.

„Egészen őrületes és szenzációs hangulat lesz, meggyőződésem, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokságéhoz fog hasonlítani. Sokkal nagyobbat fog szólni, mint azt bárki várja” – vélekedett.

Elárulta, a közvetítések során a műsorvezető Petrovics-Mérei Andrea lesz, az élő interjúzónában Péter Ágoston faggatja az atlétákat, a melegítőpályáról és környékéról Farkas Márton számol be a legfrissebb hírekről, a gyaloglás és a maratoni futás során pedig a város különböző pontjairól lesznek bejelentkezések.

Szakértőként feltűnik majd a képernyőn többek között még Kiss Dániel, Czukor Zoltán, Kazi Tamás, Baji Balázs, Gécsek Tibor, Zsivoczky Attila és Zsivoczky-Farkas Györgyi is. A kommentátor Vásárhelyi Tamás és Székely Dávid lesz.

„A legjobb hely a Nemzeti Atlétikai Központ lesz, mindenkit arra biztatok, hogy aki teheti, menjen ki. Ha valamiért nem tud, akkor a második legjobb hely az M4 Sport, az m4sport.hu és a Kossuth Rádió lesz” – szögezte le a csatornaigazgató, aki nagyon magas szintű közvetítést ígért.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában