Labdarúgó NB I

2023.08.12. 20:44

Hajrágólokkal döntetlent játszott Újpesten a Mezőkövesd

Az Újpest házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

MW

A mezőkövesdi Szalai József (b) és az újpesti Vincent Onovo a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én

Fotó: Kovács Tamás

A fővárosiak így továbbra is veretlenek, míg a borsodiak első pontjukat szerezték a mostani idényben.

Az első percek tapogatózása után Ljujic távoli lövésénél Piscitellinek kellett bravúrral hárítania, és a folytatásban is a több helyzetet is kidolgozó lila-fehérek akarata érvényesült, ugyanakkor az igazi átütő erő hiányzott a játékából. Az első félidő második fele jobbára eseménytelen mezőnyjátékkal telt.

A fordulás után ismét az Újpest volt az aktívabb, a hazaiak Anculasz révén felső léc eltalálásáig is eljutottak, de a fegyelmezetten és szervezetten védekező Mezőkövesd - olykor Piscitelli nagy védéseinek is köszönhetően - sokáig sikeresen őrizte hálóját a góltól. A túloldalon a borsodiak legszebb támadása lesgóllal zárult, ezt leszámítva azonban a vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek Nikolic kapujára.

A hajrára aztán felpörögtek az események, az újpestieknek a 88. percben sikerült feltörniük a mezőkövesdi védelmet: egy bal oldali akció végén Ganea középre gurítását követően a hozzá hasonlóan csereként beállt Simon 11 méterről, középről a jobb felső sarokba lőtt. A slusszpoén azonban a vendégeké volt, mivel a ráadásban Nikolic aláfutott egy távoli, bal oldali beadásnak, az arra járó Lehoczky pedig néhány lépésről az üres kapuba fejelt. A hazaiak kapusa, egyben csapatkapitánya a lefújás után egyből a hazai közönséghez ment, és kezét feltéve kért elnézést hibájáért, ami két pontjába került együttesének.

OTP Bank Liga, 3. forduló: 

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0) ---------------------------------------- Szusza Ferenc Stadion, v.: Berke
gólszerzők: Simon (88.), illetve Lehoczky (92.)
sárga lap: Filip (50.), Beriasvili (79.)

Újpest FC:
   ---------
Nikolic - Kastrati (Ganea, 57.), Anculasz, Hall, Tamás - Ljujic (Jevtoski, 85.), Onovo, Mörschel (Simon 74.) - Kiss T. (Pauljevic, 57.), Ambrose, Csoboth (Mack, 74.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
   --------------------
Piscitelli - Beriasvili, Lukic, Pillár, Filip - Brtan, Cseke (Lehoczky, 80.), Vajda (Gomis, 80.) - Szalai, Illés (Hudák, 80.), Drazic

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában