Labdarúgó NB I

2024.03.16. 15:34

Nyert Fehérvár, az Újpest döntetlent játszott, a Paks kikapott

A harmadik helyen álló Fehérvár 1-0-ra nyert szombaton a Kecskemét otthonában, a tabellán második helyezett Paksi FC 2-1-re kikapott Diósgyőrben, az Újpest hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a sereghajtó Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

MW

A lila-fehérek a hajrában, a csereként pályára lépett Csoboth Kevin vezetésével fordítottak

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

 Megszakította góltalansági és nyeretlenségi sorozatát a Fehérvár

A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és  közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt.

 Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, s kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda. A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott.

Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig - Tóth a 96. percben még védett egy nagyot.
OTP Bank Liga, 25. forduló:
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-1 (0-1)
Széktói Stadion, v.: Vad II

gólszerző: Christensen (32.)

sárga lap: Katona L. (18.), Lukács (78.), Banó-Szabó (81.), Szűcs (95.), illetve Csongvai (3.), Schön (44.)

piros lap: Májer (a lefújás után)

Kecskeméti TE:
Varga Be. - Szabó A. (Pálinkás, 70.), Belényesi, Katona L. (Májer, 91.) - Szűcs, Vágó, Zsótér (Helmich, a szünetben), Zeke - Banó-Szabó - Horváth K., Szendrei (Lukács, a szünetben)

Fehérvár:
Tóth B. - Serafimov, Spandler (Fiola, 55.), Gergényi - Bese, Sigér, Christensen (Simut, 94.), Csongvai, Schön - Gradisar (Tóth T., 71.), Katona M.

  Kikapott Paks Diósgyőrben

A tolnaiak már bő másfél perc után előnybe kerültek Könyves Norbert remek egyéni teljesítményének köszönhetően. 

A házigazdák a kapott gól után szinte azonnal támadásba lendültek, és Jurek Gábor szabadrúgás utáni bombagóljával csakhamar az egyenlítés is összejött nekik. A játék képe ezt követően sem változott, a DVTK futballozott kezdeményezőbben, ez a labdabirtokláson és a kapura lövések számán is meglátszott, de a szünetig újabb gól nem született.

A második félidőben sokkal eseménytelenebb volt a játék, visszafogottabb volt az iram és ez a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. 

A 69. percben kettőt cseréltek a borsodiak: beállt Pernambuco és Vladislav Klimovics, szűk három perccel később pedig előbbi beadásából utóbbi talált a hálóba.

 A hátrányba került paksiak a hátralévő időben többet tettek az újabb találat megszerzéséért, mint korábban, de nem jártak sikerrel.

A miskolciak már öt tétmérkőzés óta veretlenek, a tolnaiakat pedig 2020 februárja után győzték le ismét.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-1 (1-1)
Miskolc, 5587 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)
sárga lap: Lenzsér (18.), Papp (54.), Vas (66.)

Diósgyőr:
Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Stephen - Vallejo (Csorbadzsijszki, 82.), Holdampf, Bényei (Klimovics, 69.) - Jurek (Pernambuco, 69.), Szabó L. (Edomwonyi, 62.), Pozeg Vancas (Acolatse, 62.)

 Paks:
Simon B. - Lenzsér (Balogh B., a szünetben), Kinyik, Papp K., Szabó J. - Kovács K., Vas, Mezei (Hanh, 76.), Osváth (Silye, 58.) - Tóth B. (Haraszti, a szünetben), Könyves (Böde, 68.)

A hajrában fordított, mégis pontot vesztett az Újpest a sereghajtó ellen

A gól nélküli első félidőben a házigazda Újpest nagy fölényben futballozott, túl sok veszélyes helyzetet azonban ez nem eredményezett. A vendégek mélyen visszahúzódva védekeztek, így gyakorlatilag feladták a támadások lehetőségét, az első játékrészben még csak gólszerzési próbálkozásuk sem volt.

Aztán a fordulást követően rögtön gólra váltotta első lehetőségét a Mezőkövesd, Drazic gyönyörűen robogott el a bal oldalon, majd egy csellel bevárta a társakat és kihagyhatatlan helyzetbe hozta a korábbi újpesti Csekét, aki a léc alá lőtt.

A kapott gólt követően természetesen újra átvette a kezdeményezést az Újpest és gyakorlatilag a lefújás pillanatáig nyomott. A nyomás a 83. percben büntetővé érett, a csereként pályára lépő Csoboth harcolta ki a 11-est, amit Ljujic értékesített – a támadó szeptember óta először volt eredményes. 

Bő egy perccel később újra Csoboth volt a főszereplő, tökéletes ütemben érkezett egy beadásra, és október óta az első góljával megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek.

Úgy tűnt, ez három pontot érhet a fővárosiaknak, azonban a vendégek a 92. percben Banai kapus hibája után egyenlítettek.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Ljujic (84., 11-esből), Csoboth (86.), illetve Cseke (50.), Karnyickij (92.)
sárga lap: Mack (53.), Mörschel (77.), illetve Kojnok (83.)

Újpest FC:
Banai - Doka (Simon K., a szünetben), Anculasz (Huszti A., 74.), Keita, Kobouri, Tamás - Mack (Ganea 74.), Radosevic (Csoboth, 62.), Ljujic - Mörschel, Ambrose (Sasare, 62.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli - Kállai (Bőle, 90.), Kojnok, Lukic (Szalai J., 91.), Szivacski, Vajda - Cseke, Brtan, Szolgai (Karnyickij, 72.) - Cseri (Molnár G., 66.), Drazic

   
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában