Kézilabda

2024.04.04. 15:00

Bordasérülés és orrtörés: szaporodó kérdőjelek a női kézilabda-válogatottban

A végéhez közeledik a magyar női kézilabda-válogatott felkészülése a debreceni rendezésű olimpiai selejtezőre, amelyet megelőzően csütörtökön Norvégiában, szombaton pedig Ausztria ellen, Győrben lép pályára Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese. A korábban kihirdetett 18 fős keretben kisebb mértékű, ám fontos változtatás történt.

MW

Böde-Bíró Blanka, az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa gólt kap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport 13. fordulójában, az FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen az Érd Arénában 2024. január 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Három hete Tatabányára figyelt a magyar kézilabdás társadalom, a négycsapatos selejtezőtorna végén pedig a házigazda Magyarország csoportmásodikként végezve indulási jogot szerzett a nyári, párizsi rendezésű olimpiára. A jövő heti, debreceni kvalifikációs tornára készülő női válogatottal szemben is hasonló az elvárás – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Régi ismerősök a norvégoknál

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese március végén kezdte meg a munkát, igaz, még nem teljesen a Debrecenben sorra kerülő selejtezőkre hangolva. Először ugyanis az Európa-kupában várnak feladatok a csapatra. Április 4-én, csütörtökön Norvégia vendége lesz, április 6-án, szombaton pedig Ausztriát fogadja Győrben a nemzeti csapat.

Az olimpiai selejtezőtornán Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal mérkőzik meg a magyar válogatott, s ha a svédek elleni párharcra gondolunk, kifejezetten jól jön, hogy az Európa-kupa végjátékában egy másik skandináv csapat, Norvégia lesz az egyik ellenfél. 

Egy újabb ütés végzetes lehet

Az FTC-Rail Cargo Hungaria rutinos, nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező kapusa, Böde-Bíró Blanka nem tarthatott a társaival. A huszonkilenc éves játékos bordaköziizom-fájdalmak miatt már kedden sem vett részt a közös edzésen, ezért helyére a Vác kapuvédőjét, Bukovszky Annát hívta be a szakmai stáb.

A csapattal készül ugyanakkor a szintén a Ferencvárosban szereplő Szöllősi-Zácsik Szandra is, ám az ő játékára nem mutatkozik esély, mivel szeptemberben elszakadt a térdszalagja. Csupán erőfelmérés céljából kapott meghívót. A Mosonmagyaróvárt erősítő Albek Anna eredetileg nem volt tagja a keretnek, miután márciusban orrtörést szenvedett, ám vele kapcsolatban a szövetségi kapitány elmondta, hogy immáron fájdalommentes, fizikális munkát végez, sőt már a labdás gyakorlatok is szóba kerültek. 

– Tilos a testi érintkezés, tudniillik ha újra ütést kapok az orromra, az beláthatatlan következményekkel jár – árulta el a 22 éves kézilabdázó. Golovin Vlagyimir abban bízik, hogy a jövő hétfőn esedékes újabb vizsgálatok eredménye negatív lesz, ha pedig minden jól alakul, akkor Albek utólagos behívót kap és csatlakozhat a válogatotthoz.

A debreceni olimpiai selejtezőben a magyar válogatott április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal, 14-én pedig Japánnal csap össze, a kvartett első két helyezettje jut ki a 2024-es párizsi olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában