Hegyfalu

2015.03.03. 09:49

Húsvétfát állítottak - Faluszépítő kör alakult Hegyfalun

Hegyfalu - Összefogás, kreativitás, közös munka mentén határozták meg céljaikat a hegyfalui Faluszépítő Kör tagjai. Majdnem harminc helybeli gyűlt össze, hogy megalakítsák ezt a közösséget.

Civil Tudósítónktól

Tagjai közös akarattal fogalmazták meg szándékaikat: megkeresni azokat a lehetőségeket, feladatokat, amelyet saját erőből, közös munkával meg tudnak oldani, szebbé, élhetőbbé, tisztábbá tudják varázsolni a települést. Alapvetőnek tartják, hogy először mindenki a saját portája környékét tartsa rendben. Segítenek felderíteni a képviselő-testületnek az elhanyagolt, üresen álló, gazlepte ingatlanokat, melyek csúfítják a faluképet. A csapat tagjai részt vettek a falu adventi koszorújának, betlehemének felállításában, rendbe tették az Idősek Otthona előtti teret. A tavasz beálltával hulladékgyűjtést szerveznek, hisz a 86-os úton közlekedő gépjárművekből rengeteg szemetet szórnak szanaszét a főút melletti árkokba, járdára. Meghirdetik a Falu legszebb portája versenyt, tovább szépítik a szabadidőparkot, ahova a képviselő-testülettel összefogva újabb padok felállítását tervezik, sőt, egy közösségi kemence megvalósítását is fontolgatják, valamint hirdetőtáblák és köszöntőtábla kihelyezését, fedett hulladékgyűjtők felállítását tervezik a buszvárók mellé.  A téli ünnepkörhöz kapcsolódó köztéri dekoráció bontása után most már a húsvéthoz kapcsolódó, tavaszváró díszekkel teszik barátságosabbá, szebbé a falu köztereit, középületeinek környékét – Károlyi Sándor szakmai irányításával.

Károlyi Sándor szakmai irányító, ötletgazda (guggol), Bartók Tibor polgármester (fekete napszemüvegben), a fa mögött Károlyi Mónika, kis takarásban Bárány Tamásné, piros dzsekiben Körös Balázsné. Fotó: Kálmán Rózsa

A faluszépítők várják további aktivisták jelentkezését, a Hegyfalun élők újabb ötleteit. Munkájukat Szandi Lajosné Erika koordinálja.

Kálmán Rózsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!