Hegyfalu

2015.03.18. 16:40

Naca néni 100 éves lett - Énekelt és verset mondott az ünnepelt

Hegyfalu - Az Idősek Otthonában Rozmán Lajosné 100. születésnapját ünnepelték tegnap. Naca néni 1915. március 18-án született Pósfán.

Civil Tudósítónktól

Szüleivel és hét testvérével nevelkedett a szülőfalujában, ott járt iskolába és templomba az otthonba költözéséig, 2006-ig a község lakója volt.

Aki a hatalmas születésnapi tortát segíti felvágni Rozmán Lajosnénak: dr. Szalainé Boldizsár Anna igazgató, hátul: Szabóné Lázár Éva mentálhigiénés csoportvezető
Fotó: Szabóné Lázár Éva

Az ünnepségen részt vett és köszöntötte Naca nénit: dr. Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltség Igazgatója, Bartók Tibor, Hegyfalu polgármestere, Horváth András Pósfa polgármestere, és dr. Szalayné Boldizsár Anna, a Vas Megyei Idősek Otthona Hegyfalu intézményvezetője. A hangulatról az intézmény dolgozóiból alakult énekkar, Jenei Miklós lakótárs köszöntő verse és Weinhoffer Istvánné lakótárs az évek számának és terveinknek számbavételéről szóló verse gondoskodott.

A születésnapi ünnepségen a vendégeket a 100 éves Naca néni üdvözölte, énekkel és egy történettel ajándékozta meg az egybegyűlteket, akik azt gondolták e szép napról méltó módon kell megemlékezni, ilyen kort megélni, ezt ünnepelni nem csupán családi esemény, hiszen büszke rá az egész intézmény, a település és a megye.

Az otthon valamennyi lakója nevében Kóbor Péter adta át a jó kívánságokat. Dóka Ferenc plébános méltatta Naca néni katolikus elkötelezettségét, majd megáldotta. Az ünnepelt által megszelt tortából jutott mindenkinek, majd a családtagokkal történt kedélyes beszélgetéssel folytatódott a délelőtt.

Szerzők: Dr. Szalainé Boldizsár Anna igazgató (Dr. Szné B. A.) és Szabóné Lázár Éva mentálhigiénés csoportvezető. (Szné L. É.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!