Csodás tájakon ugrált

2018.01.11. 13:59

Devin Super Tramppel Hawaii-on forgatott Vajda Vivien (videó)

Csodálatos videót osztott meg a napokban közösségi oldalán Vajda Vivien szombathelyi származású kötélugró, 14-szeres világbajnok.

Tersztyánszky Krisztina

Sziklák, barlangok, tenger... terepjáróval kutatták fel a szigetvilág legszebb részeit. Fotó: Megan Smee

A látványos sportág szinte megkívánja a lélegzetálellító természeti háttereket. A Vivivel most készült felvétel nem máshol született, mint a Hawaii Szigeteken, készítője pedig a Devin Super Tramp néven világhírűvé vált amerikai extrémsport-videós.

Sziklák, barlangok, tenger... terepjáróval kutatták fel a szigetvilág legszebb részeit. Fotó: Megan Smee

A világbajnok a klip születéséről elmondta: nehéz volt eldönteni, hogy a szigetvilágnak mely részén filmezzenek.

A legnagyobb kihívást a hegy tetején levő barlang és szakadék jelentette. A hegy megmászása több mint másfél óráig tartott, a végén már pókember módjára kellett kúsznunk a negyvenfokos melegben a nehéz felszerelésekkel a hátunkon.

Kicsit rizikós volt a szakadék szélén a keskeny, lejtős, napsütötte sávon ugrálni, de a gyönyörű háttér miatt megérte. A másik kedvenc helyem a sziklás part volt: különleges érzés volt az óriási hullámok mellett ugrálni. Főleg amikor látja az ember tornyosulni, közeledni, és érezheti a víz erejét meg a friss tengeri párát. Nagy élmény volt az a táj is, ahol a King Kong, a Jurassic Park és más hollywoodi filmeket forgatták. Hálás vagyok, hogy ilyen fiatalon ilyen szép helyekre eljuthattam. Devonnal és feleségével, Megannal barátok lettünk a forgatás alatt.

Vajda Vivien három napon át ugrókötelezett a legszebb tájakon.

A Brazíliában élő kötélugró elmondta: nemrég Moszkvában tartott edzőtábort, egy hét múlva pedig Kínába indul, ahol több városban mutatkozik be és konferencián is részt vesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!