Zene

2019.03.31. 10:00

Havana a Zwingerben – Vadonatúj klippel jelentkezett Kendik Peti

Új klippel jelentkezett Kendik Péter: a zongorista ezúttal a Zwinger pincéjét töltötte be legfrissebb feldolgozása, a Havana dallamával.

Nemes Judit

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Kihívást állított maga elé Kendik Péter: ezúttal latin hangulatú dalt, 2017. egyik legismertebb slágerét, Camila Cabello: Havanáját hangszerelte zongorára. – Régóta szerettem volna feldolgozni egy, az eddigiektől eltérő stílusú zenét: részben pedig azért, mert tetszett: magával ragadó, fülbemászó a dallama és sokan ismerik. Részben pedig azért, mert stílusa miatt másfajta próbatétel számomra, mint az eddigiek. Mindemellett nagy vállalkozást jelent úgy átírni egy dalt, hogy az az értékéből ne veszítsen, helyette inkább valami pluszt kapjon.

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Gombhoz kabátot – ezzel a kifejezéssel foglalható össze a helyszín kiválasztása: latin ritmusokat hozzá passzoló környezetben szeretett volna játszani – a Zwinger boltíves pincéje bizonyult a célhoz a legmegfelelőbbnek. – Olyan helyet kerestünk, ami alapja lehet annak a képi világnak, amire ez a szám épülhet. Hogy tovább fokozzunk a látványt, színes lámpákkal és derítőkkel világítottuk be a teret, árnyaltuk a fényeket. Van benne kék, piros, sárga – igazi színkavalkáddal dolgoztunk – emelte ki a fiatal zongorista, aki kulisszatitkokat is elárult nekünk: húsz kameraállásból rögzítették három-négy óra alatt a játékát, ami azt jelenti, hogy hússzor zongorázta el az átiratot a zenész.

Az utómunkánál állt össze a sok képsor egy egésszé. – Mindegyik forgatás hatalmas élmény, rengeteget viccelődünk, poénkodunk – nagyon szeretem ezeket az alkalmakat. Legutóbb 2018. januárjában készítettünk videoklipet, a Trónok harca óta elég sok elfoglaltságom volt – itt volt az idő egy új felvételre – fűzte hozzá. Utóbbin kívül korábban a Quimby: Most múlik pontosan és az Imagine Dragons: Radioactive és a Believer felvételeinek átdolgozásához készített videót Kendik Péter, most újabbal bővült a sor: Camila Cabello Havanájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!