Vas megye YouTuberei

2021.01.29. 17:05

A múlt időutazós fotóiról rántja le a leplet a vasi fényképész, Vass Péter Bexter (videó)

Sokakat foglalkoztat az időutazás, több sorozatban és filmben is feldolgozták már ezt a témát. De vajon lehetséges, hogy visszautazzunk a múltba és megnézzük a jövőt?

vaol.hu

Forrás: YouTube

Fotó: Vass Péter Bexter

Albert Einstein megalkotta a relativitás-elméletet. Az általános relativitás-elmélet szerinti téridő nemcsak térben, hanem időben is lehetővé teszi az utazást teoretikusan – írja az origo.hu.

Az, hogy vissza-vagy előre utazzunk az időben, jelenleg nem megvalósítható. Stephen Hawkingot is foglalkoztatta a téma, és vicces kísérlettel demonstrálta, hogy a sci-fikben látott időutazás gyakorlatilag megvalósíthatatlan. 2009-ben bulit rendezett az időutazók számára, a meghívókat viszont csak 2012-ben küldte ki. Az időutazók partiján senki nem jelent meg, Stephen Hawking kénytelen volt egyedül részt venni rajta – tudtuk meg az origo.hu cikkéből.

Mindezek ellenére hallhattunk már érdekes történeteket, és a múlt során többen is voltak, akik időutazónak vallották magukat. Léteznek régi fotók is, amelyeken úgy hathat, valaki olyat is lencsevégre kaptak, aki a jövőből érkezett, mert a ruházata nem illik bele az adott kor divatjába, vagy az eszközei sokkal fejlettebbnek hatnak az adott kor eszközeinél. Vass Péter Bexter, a szombathelyi fotós legújabb videójában ilyen képekről rántja le a leplet:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!