Örömhír

2023.02.24. 14:53

Júliusban apuka lesz a szombathelyi olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián

A 41 éves atléta nem tesz le arról, hogy pályafutásárára a budapesti világbajnokságon tegyen pontot - számolt be az origo.

vaol.hu

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédy Zsolt

Pars Krisztián tavaly házasodott meg, és most az az eddig titokban tartott hír, hogy a nyáron, várhatóan egy hónappal a budapesti világbajnokság augusztus 19-re eső első versenynapja előtt jön a világra a "kis Pars." Egy fiúgyermek, akinek a házaspár közös akaratából Nolen lesz a keresztneve - számolt be az origo.

"Nolen egy kelta eredetű keresztnév, aminek az egyik jelentése az előkelő származású, a másik pedig a bajnok. Mi ez utóbbira gondoltunk, nem véletlenül, mert jómagam is egy bajnok vagyok, méghozzá olimpiai, immár tizenegy éve. Ha majd felnövekszik Nolen, rá bízzuk, hogy sportoló akar-e lenni vagy sem, azt viszont semmiképpen sem szeretnénk, hogy olyan rögös útra tévedjen, amin én bukdácsoltam végig" -mondta a 41 esztendős Pars Krisztián, aki az olimpiai aranyérmén kívül kiérdemelt még két világbajnoki ezüstöt is, Európa-bajnoki szerepléseiből pedig két győzelmet tudott kihozni.

Nincs matek, nincs okoskodás, oda kell tennem magamat, mert nekem 1998-ban a budapesti Európa-bajnokságon még nem adatott meg, hogy válogatott lehessek, azóta pedig csak fedettpályás világversenyek megrendezéséből jutott Magyarországnak.Egy ilyen alkalmat kihagyni vétek lenne, már neki is feszültem a munkának, de vigyázni fogok arra, hogy a nagy erőfeszítésbe ne rokkanjak bele" - közölte a sportoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!