Jó kis buli volt

2023.08.26. 11:35

Legyen utazás, legyen rock ’n’ roll – Ott voltunk pénteken Sitkén az Ossian koncertjén - fotók, videó

Egy fiatal csapat, a Susise & the Pills nyitotta pénteken a 35. Sitkei Rockfesztivál programját. Utánuk a Leander Kills lépett színpadra a sitkei kálváriadombon.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

 Több ezren voltak kíváncsiak rájuk, és egyre többen – a dombtetőn piknikező családoktól a színpad előtt söröző fanatikusokig – várták, hogy berobbanjon az Ossian. „Minden zászlóra, minden kézre, minden hangra szükség van” – ezzel és a kötelező Rock katonái dallal indított Paksi Endre és csapata. A másfél órás buliban jól szóltak a klasszikusok – Acélszív, Végállomás motel, Rocker vagyok, Gyönyörű bolond – és az újabb szerzemények. Dal szólt a barátságról, megfogalmazódtak erkölcsi tanulságok. A közönség önfeledten tombolt, Paksi Endre végig nagy szeretettel kommunikált velük.

Sitkén koncerteztek péntek éjjel az egykori GÉP tagok: a Kalapács József, Rudán Joe, Nagyfi László, Nagy Dávid, Pazdera György és Tarcza László alkotta formáció. Ők zárták a családias fesztivál első napját. Ma igazi rockmaraton ígérkezik: 14 órakor a Hamuzákis kezd, őket óránként követi az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, 18.30-tól a Mobilmánia Vikidál Gyulával. 20 órakor a Lord zenekar, utánuk 21.30-tól Nagy Feró és a Beatrice, 23 órától a Zorall érkezik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!