Kötelék

2023.09.18. 19:33

Óriási a boldogság - Stankovics Beáta: Nagyon jó házasnak lenni - fotók

Szeptember első hétvégéjén mondta ki egymásnak a boldogító igent Stankovics Beáta, a 2012-es Vas megye Szépe ezüstérmese, a 2017-es Magyarország Szépe választás negyedik helyezettje és párja, Esztergályos Máté. Bea örömmel számolt be lapunknak a nagy nap és az azt követő varázslatos, olaszországi kreatív fotózás részleteiről.

Polgár Patrícia

Az ifjú pár: Esztergályos Máté és Stankovics Beáta – és a gyűrűhordozó kutyus

Fotó: Benkő Péter

Bea bevallotta, korábban nem is sejtette, hogy mekkora feladatot jelent egy esküvő megszervezése. Igyekeztek mindent maguk megszervezni és próbáltak olyan szolgáltatókkal dolgozni, akiket ismernek. - Mi magunk is gimis korunk óta ismerjük egymást, a dekorosunk és a ceremóniamesterünk is egykori gimis társaink voltak – mesélte a szépségkirálynő, aki azt is elmondta, az esküvő előkészületeiben és a nagy nap több elemében is felbukkant náluk a magyar hagyományok tisztelete. A ceremónia előtti éjszakát például külön töltötték, Bea szülei jánosházi otthonában, Máté pedig közös, szombathelyi otthonukban készülődött az esküvőre. A templomi szertartást Jánosházán tartották meg, a pár a templom lépcsőin pillantotta meg egymást először, majd Bea édesapja oldalán vonult be a templomba. - Ezt a pillanatot már ezerszer lejátszottam a fejemben, féltem, hogy túlságosan meghatódott leszek, de végül csak a mérhetetlen boldogságot éreztem a szívemben. Ekkora mosollyal még sohasem vonultam végig egy kifutón sem, mint most, az oltárhoz vezető úton – vallotta be, majd hozzátette: - A templomi ceremónia meseszép volt. Déri Péter atya tartotta nekünk tavasszal a jegyes oktatást is, amit minden egyes párnak nagyon ajánlanék, hiszen olyan útravalót kaptunk, amit azóta is folyamatosan felidézünk, ha nehéz élethelyzet előtt állunk.

A polgári szertartást és a lakodalmat a Nagy-Somlón tartották. Gyönyörű hortenziák között, a naplementében vonultak be a ceremónia helyszínére, gyűrűhordozójuk közös kutyusuk volt. Bea kutyái, Hiróka és jánosházi kutyusa, Niko is részesei voltak a nagy napnak, mindkettejükkel készültek közös fotók az esküvő alkalmából.

Míg a szertartásokon Bea egy hófehér, felsliccelt ruhát viselt, a lakodalomra egy arany színű, hercegnős darabot húzott. Bevonulásukkor a közös kedvencük, Koppány dala szólt. A vacsora utáni nyitótáncnak egy klasszikus bécsi keringőt választottak, a menyecsketánc után pedig hajnalig DJ szolgáltatta a talp alá valót. Bea menyecske ruhája egy hagyományos ruha és piros csizma volt, Máté Petőfi ingbe bújt és fekete paraszt csizmát húzott. - Szerettük volna a menyecske táncot is "megnyitni", egyik nagy kedvencünkre, a Monti csárdásra néptáncoltunk – számolt be az újdonsült ara, majd hozzátette: másnap a mulatság morzsa partyval folytatódott, csak vasárnap tértek haza Szombathelyre. Kreatív fotózásukra az esküvőt követő kedden utaztak ki Olaszországba, a mesebeli Amalfi-partra. Ravellóban a napkeltében fotóztak, Sorrento strandján megtalálták a legszebb naplementét, Positanoban tengerparti fotók készültek. A fotózás utáni napokat kettesben, Caprin töltötték.

- Az esküvő óta eltelt már két hét, azóta gyakoroljuk a Feleségem és Férjem megszólítást. Több mint hét éve vagyunk egy pár, sok jót és sok tragédiát is megéltünk már együtt. Ez idő alatt annyira összecsiszolódtunk, hogy tudjuk, mi a másikunk vesszőparipája, mi az ami kihozza a sodrából. Tudjuk, hogyan nyugtassuk meg egymást. Összeértünk. Nagyon jó érzés házasnak lenni. Jó látni a szüleink és családunk boldogságát is. Egymáson látni a gyűrűket, menni az okmányirodába intézkedni a névváltoztatás ügyében. Még mindig benne vagyunk az esküvő okozta euforikus hangulatban – osztotta meg velünk boldogságát Bea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!