Rendszeresen megtelik zenével

2023.11.09. 07:00

Mióta üzembe helyezték, Böröcz Zoltán minden hétvégén játszik a Vásárcsarnok közösségi zongoráján - videó

A vásárlókon kívül rendszeresen megtelik zenével is a Vásárcsarnok, ahová ez év márciusában került közösségi zongora. Böröcz Zoltán ötven éve foglalkoztatott amatőr zenész volt Szombathely szórakozóhelyein – mások mellett ő is csal elő hangokat a hangszerből.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Nyitvatartási időben bárki játszhat a zongorán, lepjék meg a piac közönségét, mutassák meg bátran a tehetségüket – így hoztak kedvet tavasszal a szervezők a hangszerek királynőjének megszólaltatásához. A szombathelyi Böröcz Zoltán ott volt a márciusi átadón, és már akkor mocorgott benne, vissza kellene térnie a zongorához. Mostanában hetente többször él a lehetőséggel – péntek reggel is ott találtuk: felcsendült a Gyertyafény keringő és más szerelmes dallamok.

– Ötven évvel ezelőtt zenekarban játszottam, utána megnősültem, és sok év kimaradt. Sajnos tavaly meghalt a párom, és úgy éreztem, újra elő kell vennem a dallamokat, így könnyebb elviselni a hiányát – mesélte.

A nyolcvanas évei elején járó férfi egyetemre járt, gépészmérnökként dolgozott, mellette sokat játszott az Ady Kultúrotthonban, Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus tánciskoláiban, a Savaria Nagyszálló éttermében az állandó alkalmazottakat helyettesítette szabadságuk idején. Zongorázott a Pannónia étteremben és a BM Klubban volt egy zenekaruk, a Kék Fény, ott is.

Mostanság minden pénteken, szombaton és vasárnap reggelente másfél órára leül a zongorához. – Jönnek óvodás korú gyerekek, nekik karácsonyi dalokat játszom és a Megy a gőzöst. A hölgyek házi sütésű süteményeket hoznak – múlt hétvégén négyüktől is kaptam édességet. Sokakat ismerek látásból – hallottuk az alkalmi zongoristától, akinek van váltótársa is. Az otthoni hangszerén mindennap gyakorol, és hogy minden zeneszám az eszébe jusson, A/4-es lapra nyomtatta a repertoárján szereplő dalok címét. Ha kell, ránéz a papírra, a kottájára. Mielőtt elköszöntünk, még meseszépen eljátszotta a Meseautót. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!