Jelmezben

2024.02.02. 14:00

Matekóra a bohóccal, írás a hóemberrel - Rendhagyó farsangi tanórák a körmendi katolikus iskolában

Nindzsáknak, lovagoknak, hercegnőknek, katonáknak, ismert mesehősöknek és különféle állatoknak tartottak tanórákat pénteken a körmendi Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskolában. Farsang lévén minden gyermek belebújhatott kedvence bőrébe, a maskarákat egész nap viselhették a kisdiákok.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A interaktív táblánál bohócnak öltözött tanító néni (Némethné Marton Dóra) magyarázta a második osztályos matematika rejtelmeit, a krokodil, az indián, a papagáj, az apáca, a pillangó, a kék medve, a karatés, a hercegnő, Hófehérke és Szörnyella de Frász figyelmes hallgatta. Egy másik tanteremben hóemberré változott a tanító néni (Baloghné Incze Melinda) és éppen az írást gyakorolta a meglehetősen izgatott gyereksereggel. A hittanóra sem volt kivétel, minden felekezetnél farsangi volt a hangulat, a kis elsősök legnagyobb örömére. A Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskolában már hagyomány a rendhagyó nap farsang idején: a délelőtt még tanulással telt, délután fánkot ettek és táncos mulatságot tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!