elsőkörösök a mezőnyben

2018.07.23. 10:00

Csúszdázásban versenyeztek Szombathelyen

A jó hangulatú versenyt több életkori kategóriában indították a hullámcsúszdán és a leghosszabb kék-fehér színű csúszdán.

Tersztyánszky Krisztina

Aki csúszik: Varga Roland Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

A nagy számú jelentkező a regisztráció után két bemelegítő csúszással készülhetett a megmérettetésre. A nevezők a versenybíró jelére indultak, majd tetszőleges technikával – hanyatt, hason, vagy ülve – jutottak le a medencébe. A tét az volt, hogy kinek a lába bukkan fel a célban a legrövidebb idő alatt. A hozzáértők szerint ez sok tényezőtől függ: nagy mértékben az illető testtömegétől, de attól is, hogy mekkora lendületet tud venni az induláskor. Mindenkinek két kísérlete volt, melyek közül a jobb eredményt vették fi – gyelembe. A mezőnyben volt olyan, aki még életében soha nem csúszdázott, és olyan szülő is, aki gyermekével együtt ült be a matracos lesiklóba. Minden megvolt ahhoz, hogy a résztvevők számára vidáman teljen a délután. Varga Jenő főszervező, hangulatfelelős végül köszönetet mondott mindenkinek, aki benne volt a játékban. Elérte, amit mindig szeretne: minél több embert megmozgatni!

Aki csúszik: Varga Roland Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!