Zene

2018.08.27. 15:00

Nosztalgiázni hív a szombathelyi 2Beat

Ismét vendégzenészekkel lép fel a 2Beat a Spriccben, Kocsis-Alföldi Alexandra és Kovács Ervin a szombathelyi zenei élet ismert művészeit hívta meg közös nyárbúcsúztató dzsemmelésre.

Nemes Judit

A 2Beat zenekar

A 2Beat neve ismerősen csenghet azoknak, akik szívesen időznek a közösségi média oldalain, hiszen a két éve megalakult együttes először ott publikálta feldolgozásait, nem is kis sikerrel: az első feltöltött videójuk – amelyben Kovács Kati: Ha legközelebb látlak című dalát készítették el énekes-gitáros verzióban – hamar tízezres nagyságrendű megtekintést tudhatott magáénak, jelenleg pedig huszonötezernél tart, kétszázharminc megosztás mellett.

A 2Beat zenekar

A két tapasztalt zenész, Alexandra és Ervin azzal a céllal hozta létre a formációt, hogy akusztikus hangszerelésben elevenítsenek fel jól ismert melódiákat és megismertessék a fiatalabb generációval a szüleik, nagyszüleik idején népszerű slágereket. Feldolgozásaik szólnak mindazoknak, akik szeretik a 60’-as, ’70-es évek hazai és külföldi slágereit és szívesen nosztalgiáznak a 80’-as, 90’-es évek dalait hallgatva.

A duó nyáron úgy döntött, meglepetéssel készül: vendégzenészeket hívtak meg júliusi koncertjükhöz, akkor Mag Barbara, a Radiogram énekesnője, Németh László Péter, a Mokka zenekar frontembere, Weinelt Gábor, a Memphis Belle együttes gitárosa valamint cajunnal Kocsis Péter csatlakozott hozzájuk. Nyár végén ismét közös zenélésre kérték fel barátaikat, augusztus 29-én Németh László Péter helyett Újvári Tímea és Czetter Gábor a Memphis Belle-ből, Skultéty Rita és Bujtás Ervin pedig a Minimal Acoustic társul a korábbi fellépőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!