múltidéző

2019.01.09. 13:26

Így bénította meg Vas megyét a havazás 1987-ben

1987. január 10-én az esti órákban elkezdett hullani a hó az egész országban, és három napig csak esett és esett. Az egész országot megbénította a lehullott hó és az erős szél. Természetesen az időjárás Vas megyét sem kímélte. Ugyan ennek már 32 éve, még mindig emlékszünk rá. Fellapoztuk az 1987. január 13-án megjelent Vas Népét és megnéztük, milyen is volt a helyzet megyénkben. Lássuk!

Horváth Iza

Beszámoltunk róla, hogy az erős szél, a 20 centiméter lehullott hó és a hideg megtette a magáét 12-ére, reggelre. A megye közútjainak kilencven százaléka járhatatlan volt. A figyelmeztetés ellenére sokan mégis útnak indultak, a mentési munkálatokat pedig nehezítette az elakadt és magára hagyott autók sora.

Sárvár környező falvaiban tehergépkocsik és traktorok vitték ki a kenyeret és a tejet.

Több Vas megyei iskola tanítási szünetet rendelt el, viszont Sárváron a legtöbb általános iskolában volt tanítás. – olvastuk 1987. január 13-án megjelent lapunkban.

Fotók: VN-archiv

A betegeket a mentők hómarók és hótolók segítségével vitték kórházba.

Ön is emlékszik még ezekre a napokra?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!