mire kell figyelnünk?

2019.06.14. 07:00

A rövid orrúaknak a legnehezebb – Háziállatainkat is megviseli a meleg

A nagy hőség nem csak az emberi szervezetet viseli meg: háziállatainkra is több figyelmet kell fordítanunk.

Lakosi Gabriella

Fontos, hogy kánikulában mindig legyen elérhető közelségben friss, hűvös víz Fotó: Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Dr. Varjú Gábor állatorvos elmondta, a rágcsálók általában elbújnak, ha túl magas a szoba hőmérséklete. Arra kell figyelnünk, hogy legyen olyan árnyékos hely, ahová visszahúzódhatnak. A legtöbb, kedvtelésből tartott madár trópusi fajta, nekik nem okoz gondot a forró nyár, ha ügyelünk rá, hogy soha ne felejtsük a napon a kalitkát. A legnagyobb veszélynek a kutyák vannak kitéve. Nem lehet eléggé hangsúlyozni: soha ne hagyjuk őket az autóban, hamar hőgutát kaphatnak. Ha lehet, négylábú barátainkat csak kora reggel és késő este vigyük sétálni.

Fontos, hogy kánikulában mindig legyen elérhető közelségben friss,
hűvös víz Fotó: Horváth Balázs

A legnehezebben a rövid orrú fajták viselik a kánikulát. Ha kedvencünkön a hőguta tüneteit látjuk – például nehezen lélegzik vagy görcsöl –, a lehető leghamarabb locsoljuk le hideg vízzel, így csökkentve testhőmérsékletét.

Bármilyen állatot is tartunk, figyeljünk, hogy legyen árnyékos pihenőhelye és friss, hűvös víz is mindig a rendelkezésére álljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában