Élményekkel teli a nyár

2019.08.10. 11:30

Kölcsönösen segítik egymást – fürdőznek és kertészkednek

Ifjú olvasónk, Gaszak Alexander ragadott tollat, hogy megossza velünk nagymamájával, Horváth Bélánéval közös programjaikat. A fiatalember soraiból kitűnik: a lubickolás, fotózás, kirándulás mind-mind része kettejük együtt töltött idejének.

Nemes Judit

Gaszak Alexander nagymamájával, Mimikével Fotó: VN/Gaszak A.

A fiú leírta nekünk nagymamájával közös élményeit. Íme, a levele:

„Gaszak Alexandernek hívnak, 13 éves vagyok. Idén is, mint minden évben, a nyári szünidő nagy részét nagymamámnál, Horváth Bélánénál, vagy ahogy mi, unokák nevezzük, Mimikénél, Ikerváron töltöm. Három unokája közül én, a legidősebb unokaként vagyok nála a legtöbbet. Általában a napomat a kedvenc lapom, a Vas Népe olvasásával kezdem. Mivel Mimike gyógykezelésekre jár a sárvári fürdőbe, engem is magával visz heti két alkalommal. Amíg ő a gyógy­tornán van, addig én jókat lubickolok a medencékben. A kezelés végén együtt fürdünk. Az ebédet az én kívánságom szerint alakítja. Délutánonként megsüti a kedvencemet, a nutellás palacsintát. A délutáni szieszta után a kerti munkákban segítek: együtt öntözünk, gondozzuk a paprikát, paradicsomot. Néha elkísérem Mimikét bevásárolni a boltba, a henteshez, a postára. Segítek neki mindenben, mivel már a nagypapám nem él. Esténként végigjárom a falut, és a naplementéről, a természetről készítek fotókat. Jelenleg a telefonommal készítem ezeket a képeket, de nagyon szeretnék egy valódi fényképezőgépet. Gyakorlatilag ebből áll egy napom a mamámnál.

Gaszak Alexander nagymamájával, Mimikével Fotó: VN/Gaszak A.

Mimike a meggyeskovácsi nyugdíjasklub tagja is, és gyakran kísérem el a klub kirándulásaira. Idén Sorokpolányba, egy gyönyörű kastélyba látogattunk el. Csodálatos élményekkel gazdagodtunk. Lehetőségem volt a nagybátyámmal horgászni a Rábán. Nagymamámmal elvonatoztunk a Balatonra is. Egyedül nem vállalkozna ilyen kirándulásra, de velem nagyon szívesen kimozdul. Fürödtünk a magyar tengerben, majd körbejártuk Badacsonyt. A sótonyi szőlőhegyen pedig megtanított szőlőt kötni is. Összességében nagyon jól feltöltődöm a nyár folyamán a nagymamámnál, így újult erővel tudom kezdeni az új tan­évet.”

A levelet ezúton is köszönjük, ajándékkal honoráljuk, és arra bátorítunk mindenkit, küldje el történeteit, élményeit szerkesztőségünkbe. NJU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!