2019.12.15. 07:00
Pihekönnyű sajtos stangli, a baráti összejövetel csúcspontja
Horváth Erika sportrovatvezető sajtos stanglija minden családi és baráti összejövetel csúcspontja: napokig megőrzi ropogósságát.
Az összejövetelek csúcspontja
Fotós: TK
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg Rama, 30 dkg reszelt sajt (ebből 5 dekát kell a tésztába belegyúrni, 25-tel pedig a tetejét szórjuk), 2 tojássárgája, 1 kis pohár tejföl, 2 csapott teáskanál só.

Fotó: TK
A hat hozzávalót összegyúrjuk, legalább két részre osztjuk. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük felvert egész tojással, vastagon megszórjuk a reszelt sajttal és rádlival 2 cm széles, 6-9 cm hosszú téglalapocskákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Alsó-felső sütéssel 180, légkeveréssel 160 fokon sütjük, körülbelül tíz percig. Akkor jó, ha szép piros a teteje, barnára sütni nem szabad. Kosárból kínáljuk.