Tipp

2021.03.06. 07:00

Egy tanulmány szerint nem mindegy, mikor történik az edzés

Energiaszintünktől és céljainktól függően változik az is, hogy mely időpontokban érdemes testedzést folytatnunk. A korai edzés súlycsökkenést, míg a késői órákban végzett mozgás izomnövekedést hozhat életünkbe.

Polgár Patrícia

Fotó: pixabay

Arra a kérdésre, hogy mikor a leghatásosabb edzeni, nem létezik helyes válasz. Egy friss kutatás például azt bizonyította be, hogy azoknak, akik reggel edzenek, napközben alacsonyabb marad a vérnyomásuk és este jobban alszanak. Szintén érdemes korán letudni az edzést azoknak, akik fogyni szeretnének. A tanulmány szerint az ilyen emberek napközben jobban odafigyelnek az étkezésükre, illetve ők átlagosan 20 perccel tovább is edzenek, mint este aktív társaik.

Egy másik kutatás ezt cáfolva arra jutott, hogy jobb teljesítménnyel és koncentrációs készséggel bírnak testmozgásuk során azok, akik 16 és 20 óra között tartják edzéseiket. Azoknak, akik az izomnövelésre játszanak, szintén érdemes délután sportolni – és még így is legalább 12 hétre lesz szükségük ahhoz, hogy látványos eredményt érjenek el.

Kiemelt képünkön: Állítólag, akik reggel mozognak, este jobban alszanak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!