Nagyüzem

2023.01.07. 14:32

Drukkolunk a kismalacoknak – Az év első kézműves kuckója az Agorában - fotók

Nagyüzem van szombaton délelőtt az Agora – Művelődési és Sportházban: az emeleti szobákban mindenhol készül valami, miközben a színpadon épül a délutáni és esti Vadak Ura előadás díszlete.

Ölbei Lívia

Fotó: © Unger Tamás

A népszerű kézműves kuckóban elmélyült munka zajlik. Az év első foglalkozását Kiss Andrea, az Agora igazgatóhelyettese vezeti. Anno a Gyermekek Háza igazgatójaként bőven szerzett tapasztalatot a munkatársaival a hasonló foglalkozások megszervezésében, lebonyolításában. Most is van az Agorában (amely most betölti a „Gyermekek Háza-funkciót” is) egy csapat, amelynek tagjai szombatról szombatra, minden alkalommal 9-től 12 óráig várják az óvodásokat és a kisiskolásokat – és persze a szüleiket – egy kis bütykölésre. Bármikor be lehet kapcsolódni, és bármikor föl lehet állni – itt semmi sem kötelező, és mindenki jól érzi magát. Igen, van „törzsközönség” , de mindig föltűnnek új kuckózók is. 

A téma világos és határozott, a technikák és alapanyagok sokfélék. Az évindító foglalkozáson kismalacos társasjáték készül – a saját mestermunkáját természetesen ki-ki haza is viheti. A társasjátékot az ezer változatban létező mese, a Három kismalac és a farkas ihlette: Kiss Andrea a kollégáival találta ki, tervezte meg a prototípust. A négyzethálós mezőben papírhengerből készülő bábok lépegetnek a táblán, a tét az, hogy ki éri el előbb az erdőt. A kis asztaloknál gyerekek és szülők festenek, ragasztanak, nevetnek, beszélgetnek, együttműködnek. Kiss Andrea ide hajol, oda hajol, instrukciót ad, besüt a nap, béke van. Drukkolunk a kismalacoknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!