vaol.hu podcast

2023.11.16. 13:39

Milyen a jó borkorcsolya? Podcastunkból ez is kiderül

Itt az ősz, az újborok szentelésének, kóstolásának ideje. Horvátné Pados Terézzel, a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete egyik alapító tagjával, krónikásával beszélgettünk az ilyenkor aktuális teendőkről.

Tersztyánszky Krisztina

Tecától megtudtuk, hogy a zömmel szőlősgazdák asszonyaiból álló borbarát kör tagjainak sokrétű feladatuk van. Nemcsak a csepregi borok hírnevének öregbítése a dolguk, hanem ők készítik és kínálják a borkóstolók és hegyi túrák alkalmával a finom borkorcsolyákat. Elárulta, hogy a jó borkorcsolya nem túl fűszeres, hogy ízével ne szorítsa háttérbe a bor zamatát. Teca esetében a pogácsák, ropogtatnivalók is az egészséges táplálkozás jegyében, teljes kiőrlésű liszttel készülnek. Beszélgettünk arról, mi minden kerülhet még az őszi kínálóba, hogy hogyan készítik feléjük a forralt bort, és aki nem tudná, megtudhatja azt is, hogyan készül a cibereleves. Hallgassák meg podcastunkat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!