piaci körkép Körmendről

2017.12.05. 11:00

Az adventi koszorú helyett a drága szaloncukor fogy a piacon

Ahogy fellobban az első gyertya lángja az adventi koszorún, úgy eszmélnek fel sokan, hogy ideje szaloncukrot vagy dekorációt vásárolni. A körmendi piacon jártunk, hogy megtekintsük a kínálatot.

Gulyás Regina Olimpia

Hiába olcsók, nem kelendők az adventi koszorúk.

Karácsonyi dekoráció

Hiába olcsók, nem kelendők az adventi koszorúk.

A hétfői nagy piac kevés karácsonyi dekorációs elemet tartogatott számunkra. Összesen három eladó kínált hasonló portékát. Kettő a zöldségpiaci részen, egy pedig a ruhaárusoknál. A kínálat mindegyiküknél szűkös volt, az árak pedig a bolti kínálat alatt voltak. Az egyikük elárulta, idén igen kevesen vásároltak dekorációt.

Fotók: Gulyás Regina Olimpia

A korábbi évek tapasztalata szerint az advent első vasárnapját megélező szombaton vásárolnak a legtöbben koszorút vagy koszorúalapot. Idén ez a vásárlódömping elmaradt, így még most is vásárolhatunk adventi koszorút a körmendi piacon. A férfi próbált az árak megtartásával vevőket csalogatni, ám a idén a 'csináld magad' mozgalom hódított Vas megyében is.

200-350 ft közt találhatunk dekorációs alapanyagokat.

Szaloncukormustra

Hiába a nagy piac, szaloncukor árust csak egyet találtunk látogatásunkkor. Nála vegyesen lehetett kapni csokoládét, mikulásfigurákat, illetve különböző árfekvésű szaloncukrot is. Állítása szerint a legkelendőbb a drága, márkás lila szaloncukor. Hiába az ár, ezt keresik legtöbben, mert tudják, a piacon olcsóbb, mint a szupermarketek polcain. 2000 forint körüli áron vásárolhatunk egy dobozzal belőle.

Az olcsóbb, zacskós szaloncukor 350 forintot kóstál. A klasszikus ízek közül sokan választják a marcipánost a korábban közkedvelt zselés helyett.

Olcsó szaloncukor is van a kínálatban.

És a többi...

Sokak tértek be a piac szélén található háztartási boltba is ottlétünkkor, ahol a szokásos holmikon kívül dekorációt vagy karácsonyi csomagot is vettek. Bőséges kínálat várta őket, kedvező áron.

A vásárlók nagyon kedvelik a piaci háztartási bolt karácsonyi díszeit.

A zöldségpiaci részen most is megtalálható zöldség és gyümölcs bőséges választékban. Tojást is több eladótól vehetünk, mérettől függően 45-55 forint közt kaphatjuk meg darabját mindegyiküknél. A korábbiakhoz (egy hónappal ezelőtt) képest ez igen magas árnak számít.

Az idény fontosabb árui is megtalálhatók a piacon, így a füstölt húsok és a dióbél is. A ruhás részen hatalmas választék vár minket, ám ide (még) nem érkezett meg az advent. A szokásos kínálat fogad minket- idényáruként kabátot vásárolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!