KÖrkép

2017.12.13. 09:00

Ki kíváncsi a fizetésére?

Az informatikusok figyelik leginkább a béreket – derül ki a Fizetesek.hu legújabb kutatásából. Tíz év alatt az adminisztratív alkalmazottak fizetését szerették volna tudni a legtöbben. 

VN

Az informatika területén dolgozók keresik a legtöbbet Fotó: Pixabay

 

Az informatika területén dolgozók keresik a legtöbbet Fotó: Pixabay

Egy évtized alatt csaknem 750 ezer adatot gyűjtött össze a hazai bérekről és juttatásokról az internetes oldal. Az elmúlt egy évben több mint hétezer IT-szektorban dolgozó munkavállaló hasonlította össze a saját bérét másokéval. 2007 óta a legtöbb munkavállaló a kiskereskedelem, az információs technológiák, valamint az autóipar béreire volt kíváncsi. A legnépszerűbb pozíció az adminisztratív alkalmazott: tíz év során 32 ezerszer nézték meg a béradatait. Legtöbben a válság idején fürkészték a fizetéseket: 2010-ben és 2011-ben is évente több mint 100 ezren. Nem csoda az informatikusok kiemelkedő érdeklődése a fizetések iránt: évek óta nagy a kereslet irántuk a munkaerőpiacon, ennek köszönhetően rohamosan növekedtek ebben a szektorban a bérek. Magyarországon az információs technológiák területén dolgozó munkavállalók fizetése a legjobb, átlagosan bruttó 475 ezer forintot. Havi bruttó 400 ezer forint felett keresnek még a tanácsadói tevékenység, a telekommunikáció, a bank- és pénzügy, valamint a biztosítás területén dolgozó alkalmazottak. A legkevesebbet az idegenforgalom és a vendéglátás, a postai és futárszolgálatok, az erdőgazdálkodás, valamint a szociális ellátás területén keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!