KÖRKÉP 

2018.01.31. 08:00

Már a cafeteriából is törleszthető a diákhitel

Cafeteriajuttatásként adható a diákhitel-törlesztés – az ügyfélbarát megoldás a törlesztési szakaszban lévő diákhitelesek terhein enyhít.

Vas Népe

A törlesztési szakaszban lévő diákhitelesek terhei enyhülnek. Fotó: Pixabay.com

Havonta legfeljebb a minimálbér 20 százalékát, vagyis 27 600 forintot lehet fordítani diákhitel-törlesztésre a cafeteriából – Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója beszélt erről hétfőn. Kiemelte: ezzel a cafeteriaelemmel kizárólag a diákhitelt lehet részletekben kiegyenlíteni az aktív hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól. A munkáltató és a munkavállaló is törlesztheti a központnak a hitelt. Amennyiben a munkáltató fizeti közvetlenül, ahhoz a munkavállaló külön hozzájárulása, írásos nyilatkozata szükséges. A hitel kizárólag banki utalással törleszthető, és a részleteknek minden hónap 12. napjáig meg kell érkezniük – tette hozzá. A Diákhitel 2 kamatmentes, 11 tanulmányi félévre lehet felvenni, egy szemeszterben legfeljebb öt tanulmányi hónapra, kizárólag akkor, ha önköltséges, vagyis fizetős szakon tanul valaki. A tandíj összegénél nem lehet magasabb az igényelt hitel-összeg, amelyet a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetemnek, főiskolának utal.

A törlesztési szakaszban lévő diákhitelesek terhei enyhülnek. Fotó: Pixabay.com

A szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata 2,3 százalék marad a 2018. január 1-je és június 30-a közötti időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel 2 2017. október 1-je óta kamatmentes az állami kamattámogatásnak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!