Bajánsenye, Szakonyfalu

2018.01.16. 20:33

Vis maior segítség két vasi falunak

Vas megye két települése, Bajánsenye és Szakonyfalu kap vis maior támogatást – összesen több mint ötmillió forintot.

Kovács Ágnes

Az úgynevezett vis maior döntés tizenharmadik ütemét tartalmazza a lista, az utolsó 2017-es döntési sort. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint országosan 54 kérelem összesen 789,7 millió forint vis maior támogatásban részesült. Az aktuális ütemben 9,3 millió forint védekezéshez és 780,4 millió forint helyreállításhoz kapcsolódó támogatásról született döntés.

Bajánsenye önkormányzata egyszer 192 ezer, másodszor pedig 3 millió 430 ezer forinttal szerepel a támogatottak között védekezési munkák címén, a nagyobb összeg mellett önkormányzati épületet jelöl a döntés. A másik Vas megyei támogatott Szakonyfalu, a település 1 millió 432 ezer forintot kap útfelújításra a vis maior alapból. Tavaly ezeken kívül négyszer kapott forrást vasi önkormányzat a belügyminisztériumi vis maior keretből: egyszer Kőszeg, egyszer Apátistvánfalva, egyszer szerepelt már a sorban Szakonyfalu, valamint egyszer Felsőszölnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!