HIRDETÉS

2018.02.08. 11:29

Egyre többen használják a netbank szolgáltatásokat (x)

A netbank lehetőségével egyre többen élnek, hiszen a szabadidő mindenkinél fogytán van. Az elhúzódó munkanapok senkinek sem teszik lehetővé, hogy órákat álljanak egy bankfiókban, hogy magán vagy céges pénzügyeket intézzenek. A pénzintézetek netbankár felületei pontosan ebben nyújtanak segítséget, hiszen számtalan ügyet el lehet itt intézni.

A netbank szolgáltatások igen sokrétűek és bankonként változók

A netbankár segít a pénzügyek folyamatos napi nyomon követésében, hiszen amint pénz érkezik a számlára, azonnal sms üzenetben értesítenek bennünket, amennyiben ezt kértük szerződéskötéskor. Természetesen egy nap többször is be lehet lépni a felületre, ahol ellenőrizhetjük kiadásainkat. A kiadások mellett a bevételek is folyamatosan láthatók a nap 24 órájában.

Emellett ha hitellel rendelkezünk, akkor az azzal kapcsolatos összes információt is megtekinthetjük. A hiteleknél jelzik, hogy mennyi lesz a következő havi várható törlesztőrészlet, emellett azt is jelzik, hogy a tőketartozás még mennyi. Egy másik igen nagy segítség az az átutalások intézése, hiszen már a múlté a papír alapú megbízás. Már csak pár gombnyomás és máris elindíthatjuk az utalásokat a kívánt összegben a kívánt félnek. Munkahelyről, útközben vagy bárhol beléphetünk a felületre.

Ennek egy feltétele van, az pedig az internetkapcsolat, mégpedig biztonságos. Erre nagyon figyeljünk, hiszen mégis csak a pénzügyeinkről van szó. Soha ne használjunk idegen free Wifi kapcsolatot mobilbankolásra. A netbank ezen felül lehetőséget biztosít a mobilegyenleg feltöltésekre, a számlainformációk teljes körű megtekintésére, a közüzemi megbízások kezelésére, a forint és deviza betétel lekötésére. Akik rendelkeznek belépési kóddal, azoknak nagyon egyszerűen kezelhetők a bankkártya letiltások is, hiszen a bankok egy része erre is lehetőséget biztosít.

Amennyiben illetéktelen kezekbe került bankkártyánk, úgy pillanatok alatt mi magunk tiltathatjuk le. Amennyiben erre még sincsen mód, úgy a telebankos kollégák ebben majd segítenek. Ám ekkor is van lehetőségünk a korlátozásra, hiszen a napi készpénzfelvételi limitet és a kártyás fizetési limitet is átállíthatjuk nullára, amíg a kártyát letiltatjuk. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem fognak tudni megkárosítani bennünket. Ehhez csupán az szükséges, hogy időben észre vegyük, ha ellopták tőlünk és azonnal intézkedjünk a netbank felületén keresztül.

Mennyibe kerül ez a szolgáltatás?

Természetesen minden bank maga határozza meg, hogy a szolgáltatást mennyiért bocsátja az ügyfelek rendelkezésére. Van, ahol teljesen díjmentessé teszik egy-egy szolgáltatáscsomagon belül, hiszen aki ezt kéri, már rendelkezik az adott banknál folyószámla-szerződéssel. Érdemes minden esetben alaposan informálódni a különféle díjakról, hiszen nagyon váltakozó értékhatárban mozognak.

A bankfiókokban teljeskörű felvilágosítást kérhetünk az ügyintézőktől, akik mindig készségesen állnak az ügyfelek rendelkezésére. A netbank azon felül, hogy számtalan lehetőséget biztosít a banki ügyek intézésére még biztonságos is. A pénzintézetek nagyon sok gondot fordítanak arra, hogy a visszaéléseket megállítsák, hiszen akkor ők is ügyfeleket veszíthetnek. Teljesen megbízhatunk ezekben a felületekben, hiszen nagyon nagyfokú biztonsággal rendelkeznek.

Van olyan bank, ahol többlépcsős beléptetési rendszert használnak pontosan ennek érdekében. Nem elég a netbankár kódot beütni, hanem a tranzakcióknál még külön egy sms-ben megküldött kódot is meg kell adni ahhoz, hogy az átutalás vagy bármilyen egyéb pénzügyi tranzakció megtörténjen. A netbankár igénylésekor figyeljünk oda, hogy a szerződésben kérhetjük a külön sms értesítést is, ami szintén egy biztonságot ad a pénzügyek intézéséhez.

Ha valaki azért aggódik, mert nem találja biztonságosnak ezt a megoldást, annak mindenképpen érdemes igénybe vennie a külön kérhető sms szolgáltatást. Valószínűleg külön tarifát határoznak meg a szolgáltatás igénybevételéhez, de ezt mindenki szívesen kifizeti a még nagyobb biztonság érdekében.

Címkék#netbank

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!