Helyi gazdaság

2018.08.26. 16:00

Másfél millió forint is lehet egy informatikus bruttó bére

Az IT-területen a Windows-rendszeradminisztrátorok keresik a legkevesebbet. Egy vezető fejlesztő bére a bruttó másfél millió forintot is elérheti.

VN

A legkevesebb fizetést a Windows-rendszeradminisztrátorok alkudhatják ki

Fotó: Shutterstock

 

A legkevesebb fizetést a Windows-rendszeradminisztrátorok alkudhatják ki
Fotó: Shutterstock

A Grafton a magyarországi informatikusok fizetését, bérigényeit tanulmányozta: ez alapján az informatikai munkaerőpiac 80 százaléka a fővárosba koncentrálódik, így a fi zetésekben lehetnek eltérések a vidéki cégeknél. A legkevesebbet a rendszer-üzemeltetés kategórián belül a Windows-rendszeradminisztrátorok kaphatják: a pályakezdő bér bruttó 280 ezer forint körüli, a Linux- és Unix-rendszeradminisztrátorok ennél többet kapnak induláskor is. A rendszerelemzők, -mérnökök bére bruttó egymillió fölé csúszhat. A tesztmérnökök havi bruttó 450 ezer forinttal kezdhetnek, később megkereshetik a dupláját. A kezdő mobilfejlesztőknek és a PHP-fejlesztőknek 400-450 ezer forint a bérük, a vezető fejlesztőké bruttó másfél millió is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!