hirdetés

2018.10.09. 09:16

A reklám ajándék a jövő marketing fogása

Egyre nehezebb dolga van az online bizniszeknek, mert ma már nem elég, hogy hatalmas lett a kínálat, bizonyos termékek csak és kizárólag egyes helyeken vásárolhatóak meg, a szállítás is egyre több helyen ingyenes már, s persze nem beszéltünk még a törzsvásárlói programokról és a különféle nyereményjátékokról.

Mindenki csinál valami hasonlót, így szinte lehetetlen már kitűnni a tömegből. Akkor mit tehet egy cég, ami azt szeretné, hogy jobban ismerjék a márka nevét az emberek? Ajándékoz! Mit? Bármit, ami igényes, és a tulajdonosa szívesen viseli akár az utcán is, vagy használja a mindennapjaiban.

Igen kis befektetéssel lehet könnyedén elterjeszteni egy márka nevét a mai világban, hiszen elég egy kis ajándékot tenni az online rendelés mellé, s a vásárló máris azt érzi, hogy fontos a cég számára, mint rendszeres fogyasztó.

Ki ne örülne egy reklám ajándéknak, ha az igényesen van kialakítva, minőségi alapanyagokból készül, és gyakran több generációt is túlél? Az embereket nem nagyon érdekli az, ha egy cég ajándékát használják a mindennapjaikban, sőt inkább az ellenkezője figyelhető meg: a barátok és családtagok kérdezgetik, hogy honnan van ez az irodaszer, vagy kitől kapott ilyen csinos írószer készletet. S ilyenkor csak annyi szokott lenni a válasz, hogy: a cégtől kaptam.

Persze a reklám ajándékok nem merülnek ki az irodaszerekben, hiszen nemcsak egy jegyzettömb vagy egy lézerpointer lehet hasznos a munka során, hanem az elektronikus cikkek is, mint egy minőségi számológép, egy fülhallgató, egy egér, vagy egy powerbank, aminek szinte mindenki örül.

Mivel az interneten egyre többször zargatják a vásárlókat felugró ablakokkal, már szinte azt sem tudjuk, hogy hova kapjuk a fejünket, mert itt egy leárazás, ott még 200 forint és ajándékot kapunk, de ha várunk még két órát, akkor a másik helyen még olcsóbban tudunk vásárolni.

Egy ilyen, marketing fogásokkal teletűzdelt online rengetegben gyakran a felhasználóknak is már sok ez a Nálunk költsd el a pénzed típusú, gyakran agresszív megkeresés, így sokkal egyszerűbb egy cég számára az, ha a rendelések mellé valamilyen értékes reklám ajándékot tesz.

Például egy nyári rendelés mellé lehet ajándékozni egy kézi ventilátort, vagy egy kedves üzenettel ellátott, gravírozott írószert. S az a leghatásosabb általában, ha nem is szólnak az ügyfeleknek, hogy ajándékot kapnak a rendelésük mellé, mert az ilyen váratlan meglepetések gyakran szoktak az egyszeri vásárlókból törzsvásárlókat varázsolni.

 

Ezt a koncepciót megszemélyesítve Budapesten a Profi Reklám oldalán találod meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!