HIRDETÉS

2019.05.16. 10:58

Kimagasló kereslet a minikölcsönök iránt

Töretlen a személyi kölcsönök sikere: a kihelyezett állomány elérte a 740 milliárd forintot, ami csaknem 37 százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva. A népszerűség elsősorban annak tudható be, hogy a személyi kölcsön fedezet nélkül igényelhető, ráadásul az alacsony kamatkörnyezet kiváló feltételeket teremt az igénylők számára.

Kimagasló kereslet a minikölcsönök iránt

Töretlen a személyi kölcsönök sikere: a kihelyezett állomány elérte a 740 milliárd forintot, ami csaknem 37 százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva. A népszerűség elsősorban annak tudható be, hogy a személyi kölcsön fedezet nélkül igényelhető, ráadásul az alacsony kamatkörnyezet kiváló feltételeket teremt az igénylők számára.

Lakáscélú felhasználás és használtautó vásárlás

A személyi kölcsönök gyakorlatilag bármilyen célra felhasználhatók, ennek ellenére folyamatosan nő a lakáscélra és a használtautó-vásárlásra felvett hitelállomány aránya. Habár ingatlanvásárlásra ezek a konstrukciók aligha alkalmasak, a felújítási munkálatokat sikeresen megvalósíthatunk a segítségükkel.

A bankok és hitelintézetek gyakran tapasztalják a személyi kölcsönök ingatlancélú felhasználását. Míg a lakáshitelek piacát a monetáris politika erősen befolyásolhatja, addig a személyi kölcsönök esetében bizonyosan megmarad a pénzintézetek versengése. Így elmondható, hogy a személyi kölcsönök bizonyos mértékű kiszorító hatással lehetnek a lakáshitelek piacára.

A kisösszegű kölcsönök is népszerűek

A hitelpiaci versengés nem csupán a többmilliós kölcsönök esetén érvényes; fokozott a kereslet a kiváló feltételekkel kínált minikölcsönök iránt is. A minikolcson.hu kínálatában háromhavi futamidővel rendelkező konstrukciókat találunk; az igénylési folyamatot videós azonosítással, elektronikus aláírással és bankszámlamegosztó funkcióval teszik egyszerűbbé és gyorsabbá. Sőt, első kölcsönigénylés esetén 0% THM-et, 0 Ft kamatot és 0 Ft expressz díjat számítanak fel.

Minden akciós kölcsön ennyire kedvező?

Megszokhattuk, hogy kereskedők és a szolgáltatók akciós ajánlatokkal igyekeznek megnyerni a kegyeinket. Miért lenne kivétel a hitelpiac? Egyre több akciós ajánlattal találkozhatunk, viszont ezek esetében is éppúgy körültekintésre és utánajárásra van szükség.

A bankok és hitelintézetek gyakran különböző feltételekhez kötik az akciós kamatok elszámolását; előfordulhat, hogy a reklámokban meghirdetett ajánlat csak akkor vonatkozhat ránk, ha az igazolt jövedelmünk bizonyos értékhatár feletti. Sőt, gyakran tapasztalhatjuk, hogy az akciós kamatok csupán a futamidő első hónapjaiban érvényesek, azt követően már „rendes” kamatot kell fizetnünk. Ha nem vagyunk résen, az is előfordulhat, hogy a futamidő végén azzal kell szembesülnünk, hogy az akciós ajánlat egyáltalán nem volt jó döntés…

Legyünk tisztában a lehetőségeinkkel és a költségekkel!

Ha rövidlejáratú személyi kölcsönt szeretnénk igényelni, készítsünk saját pénzügyi tervet! Vegyük számba a havi bevételeinket, illetve vegyük sorra, milyen kiadásokkal kell számolnunk. Ne hagyjunk ki semmit, törekedjünk a minél pontosabb kalkulációra… Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy váratlan kiadások bármikor jelentkezhetnek, ezért ne feszítsük túl a húrt és ne kockáztassuk a fizetőképességünket.

Ha így teszünk, hozzávetőlegesen látni fogjuk, mekkora törlesztőrészleteket választhatunk, illetve mekkora terhet róhatunk a családi költségvetésre. Természetesen azt is pontosan tudnunk kell, a kamatok fizetése mekkora terhet ró ránk. A teljes hitelmutató hasznos segítség, hiszen tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, a hitelbírálati díjat, az értékbecslési díjat, illetve a kötelező számlavezetés díját is, viszont felmerülhetnek olyan költségek, amelyeket a THM nem foglal magába. Ilyen lehet a késedelmi kamat, amit természetesen csak akkor kell megfizetnünk, ha a törlesztésben fennakadás történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!