Együttműködési megállapodás

2022.09.19. 12:15

A jövő szakembereit képezik

A szakképzés színvonalának további emelése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Szakképzési Centrum és a SMC Hungary Kft. Az ünnepélyes szerződésaláírást hétfőn tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A szakképzés legfontosabb feladata a jól felkészült szakemberek biztosítása a munkaerőpiacon – hangsúlyozta köszöntőjében Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója. A duális rendszer előnye, hogy a legkorszerűbb eljárásokat, eszközöket, és a jövő kihívásait is megismerhetik a diákok.  

Az SMC a világ vezető pneumatika gyártója és szakértője az ipari automatizálás területén. Az intézmény kapcsolata mintegy egyévtizedes múltra tekint vissza a vállalattal, a most megkötött együttműködési megállapodásban az elmúlt évek munkáját, tapasztalatait összegezték. Fenyő András SMC Hungary Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: az ipar 4.0 az alaptantárgyak mellett olyan új tudást igényel, amelyekre a gyakorlatban is fel kell készíteni a tanulókat.  

A megállapodás részeként ezért egy olyan új eszközzel is gazdagodott a szakképzési centrum, amellyel egyebek mellett a hibafeltárást és a csapatban gondolkodást gyakorolhatják a tanulók – mintegy vándorserlegként valamennyi tagintézményben bemutatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!