Magyar falu program

2022.09.20. 17:42

Folyamatos fejlődésben Hegyfalu

Összesen nyolcvan millió forintot meghaladó összeget nyert a település különböző fejlesztésekre a Magyar Falu Programban. Mostanra minden beruházás befejeződött.

Cseh-Egyed Bernadett

A közelmúltban a település egyik jelképe, a harangláb is megújult

Mintegy 400 méter hosszan, 3,5 méter szélességben kapott új aszfaltot egy korábbi betonos utca Hegyfaluban. Ez, és a szintén Magyar falu programban megújult 300 méter hosszú járda is nagyon rossz állapotban volt már. – Alig lehetett rajta közlekedni. Az itt élők mindennapjait teszik komfortossá ezek a fejlesztések – mondta Bartok Tibor polgármester. Majd sorolta tovább: az egyházközösségi tér fejlesztésére több mint 15 millió forintot nyert az önkormányzat, ennek részeként újulhatott meg például az imaház.

Hegyfalu polgármestere hangsúlyozta: folyamatosan fejlődik a település. Szintén kormányzati támogatásból újulhat meg a közeljövőben többek között az önkormányzati épület, a temetőt övező kerítés egy része, de közösségszervezésre és eszközbeszerzése, valamint a játszótér korszerűsítésére is nyertek kormányzati összeget. 

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője a közelmúltban személyesen járta be a fejlesztési területeket, és megköszönte Bartok Tibornak a hatékony munkát. Hangsúlyozta: Hegyfalun a Kormány Magyar Falu Programja révén számos előrelépést tudtak elérni: az út- és járdafelújítás mellett például kisbolt kialakítására közel 14 millió forintot. Az pedig külön öröm, hogy a település egyik jelképe, a harangláb is megszépülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!