Fejlesztés

2023.09.23. 08:04

Épül és szépül - decemberre lesz kész a mozi Körmenden - fotók

Gőzerővel zajlik a mozi felújítása Körmend belvárosában. Az épületet tervek szerint decemberben adják át, így várhatón karácsonyi ajándékként vehetik majd birtokba a körmendiek.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Bebes István polgármesterrel jártuk be a moziépületet és környékét. A 105 fő befogadására alkalmas nagyteremben már áll a széksorok váza, a helyiség a filmvetítések mellett matiné előadások, kisebb koncertek, beszélgetős estek megtartására is alkalmas lehet a jövőben. A teremben akadálymentesített helyek is rendelkezésre állnak majd.  

Az épület Bástya utca felőli oldalán lesz a jegypénztár és egy vendéglátóegység, amelyhez külső terasz is csatlakozik majd, meghosszabbításában pedig parkot alakítanak ki növényekkel és padokkal. A tervek szerint az egység nemcsak a mozielőadások idején tartana nyitva, hanem azon kívül is. 

Az emeleti részen lesz a mozigépészet, valamint egy iroda és egy 54 négyzetméteres terem, amely szükség esetén mobil fallal akár két részre is osztható. A földszinten és az emeleten is lesznek mellék-, illetve kiszolgálóhelyiségek.  

Lapunk érdeklődésére Bebes István elmondta: a mozinak olyan funkciót kell betöltenie, hogy az lehetőséget biztosítson minden korosztálynak, kezdve a gyermekektől egészen a nyugdíjas korúakig. Az üzemeltetés kapcsán a polgármester kiemelte: három olyan területe, épülete van a városnak, amelyet különféle projektekből valósítottak meg a közelmúltban. Ilyen a Rába-parton az Ökocentrum, a kastéllyal határos beruházás a Várkert bejáratánál, illetve a megújuló mozi. Mindhárom létesítményre igaz, hogy kapcsolódik a civil és a vállalkozói szférához egyaránt, ezért az önkormányzat azt szeretné, ha ezeket olyan szakmai tudás birtokában lévő személy irányítaná, aki rálátással bír mindkét területre. 

Lassan befejeződik a Kölcsey utca rendbetétele és a mozi előtti tér felújítása, illetve a parkolók kialakítása, ezeket várhatóan október második felében adják át, Körmend város ünnepén. A mozi épületének avatására pedig decemberben kerülhet sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!