A jobb közlekedésért

2023.10.09. 13:31

Átadták a Nagykölked és Rádóckölked között felújított másfél kilométeres útszakaszt

Forgalombiztonság, komfortosabb utazási körülmények, megbízható kapocs településről-településre. Ez jellemzi a Nagykölked-Rádóckölked közötti, 1,5 kilométeres útszakaszt, amely a közelmúltban újult meg a Területfejlesztési Operatív Program keretében - mondta az útátadón V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Tóth Judit

Az útátadón részt vett V. Németh Zsolt (jobbra) államtitkár, a térség országgyűlési képviselője

Fotó: Szendi Péter

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Vas vármegyében a Közlekedésfejlesztés Vas megyében III. című projektet, 1,156 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból. A projekt részeként megújult a 8709-es jelű Egyházasrádóc-Nagykölked összekötő út mintegy 1,5 kilométeres szakasza, bruttó 309 millió forintból. A felújítás részeként a szakemberek a meglévő pályaszerkezet anyagát újra hasznosították, erre kétrétegű aszfaltburkolat épült. Új padka készült, emellett sor került a KRESZ táblák cseréjére és új, tartós burkolati jelek felfestésére is.

Vörös Árpád, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas vármegyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője elmondta: bízik abban, hogy a megújult szakasz minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését. Az osztályvezető hozzátette azt is: reméli, hogy a megkezdett munka folytatódhat Ják irányába. A szentpéterfai elágazóig tartó, 2,6 kilométeres szakasz tervdokumentációja már megvan, csakúgy, mint Egyházasrádócon, az iskola előtt elhaladó, egészen a vasútállomásig tartó szakasz tervei.  

Páll Szilveszter, Nagykölked önkormányzati képviselője méltatta a beruházást, majd V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Nagykölked-Rádóckölked közötti útszakasz burkolatának állapota jelentősen leromlott, teherbírása nem volt megfelelő. Ezek a körülmények károsan befolyásolták az utazáskényelmet, a forgalombiztonságot és az üzemanyagfogyasztás. A közlekedési feltételek javítása pozitív hatással van a munkavállalók mobilitására, a vállalkozások munkahely-teremtő képességének ösztönzésére és turizmus területi adottságaiban rejlő potenciál kibontakoztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!