Pénzügyek

2023.10.30. 11:27

Ekkora fizetés kell, hogy tömegével hazatérjenek a külföldön dolgozó magyarok - Vasban is soka keresik választ

Bizonyos munkakörökben meg kellene duplázni itthon a kereseteket, hogy hazatérjenek a külföldre vándorolt magyarok - írja a vg.hu.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

Ausztriában egy kékgalléros kezdő pozícióban bruttó 1800 eurós havi keresetet kínálnak, ez a 13. havi és a 14. havi (karácsonyi pénz) fizetéssel egy hónapra bontva nettó 650 ezer forintnak felel meg. Ehhez ráadásul a legtöbb esetben a munkaadó ingyenes szállást és étkezést biztosít. Körülbelül duplázni kellene a magyar fizetéseket ebben a kategóriában ahhoz, hogy egy kint dolgozó magyar a visszatérést válassza – mondta a Világgazdaságnak Karácsony Zoltán, a HR Portál álláspiaci szakértője, akit arról kérdeztünk, mekkora bérre van szükség a külföldön élő több százezer magyarnak, hogy a hazatérés mellett döntsenek. Ha fennmarad a mostani bérdinamika – amelynek alapján a nettó átlagkereset Magyarországon megközelítette a 400 ezer forintot az elmúlt hónapokban –, akkor a kérdés a következő években egyre aktuálisabb lehet - olvasható a vg.hu-n. 
A teljes írás IDE kattintva olvasható el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!