Gazdaság

2023.12.11. 10:00

TOP 100 kiadvány: ez a tíz legnagyobb nettó árbevételű Vas vármegyei cég

Ezekben a pillanatokban mutatjuk be a TOP 100 kiadványunkat, amely Vas vármegye legnagyobb vállalatainak rangsorát mutatja be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján.

Vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

A 2022-es év eredményei alapján Vas vármegye legnagyobb vállalkozásai kaptak helyet a Mediaworks - Vas Népe TOP 100 kiadványában, amelynek hivatalos bemutatója ezekben a percekben is tart a Király Sportlétesítményben. A kiadvány összeállításában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának Tervezési és Elemzési Osztálya, valamint a Központi Statisztikai Hivatal volt a Vas Népe segítségére.

Hamarosan jövünk a részletekkel, a teljes kiadvány pedig felkerül lapozható formában a vaol.hu oldalra, de addig is megmutatjuk: melyik a tíz legnagyobb nettó árbevételű Vas vármegyei cég.  

Tízből hat szombathelyi a TOP 100 rangsorban

*A TOP100-as listát a Schaeffler Savaria Kft. vezeti, a közúti jármű, járműmotor alkatrészeinek gyártásával foglalkozó vállalat nettó árbevétele 333, 944 milliárd forint volt tavaly. 

*A második helyen szintén ezt az ágazatot képviselő BPW-HUNGÁRIA KFT. áll 138, 060 milliárd forintos éves árbevétellel. 

*A harmadik helyen a répcelaki LINDE GÁZ MAGYARORSZÁG ZRT. kapott helyet, az Ipari gáz gyártásával foglalkozó cég 133, 966 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el 2022-ben. 

*Az előző évhez hasonlóan a lista negyedik helyén az elektronikai alkatrész gyártással foglalkozó TDK Hungary Components Kft. áll, az ő éves nettó árbevételük 113, 436 milliárd forint volt. 

*Az ötödik a celldömölki székhelyű CELLCOMP ELEKTRONIKAI TERMÉKEKET GYÁRTÓ KFT. 99, 279 milliárd forintos árbevétellel.

*A hatodik a Aptiv Services Hungary Kft. (94, 622 milliárd forint) áll. 

*A hetedik a FALCO ZRT. (69, 812 milliárd).  

*A nyolcadik a szentgotthárdi ALLISON TRANSMISSION HUNGARY KFT. (65, 671 milliárd forint). 

*A kilencedik a műanyag csomagolóeszköz gyártással foglalkozó Paccor Hungary Kft. (40, 473 milliárd forint). 

*A tizedik a listán pedig a TARAVIS BAROMFI ÉS ÉLELMISZERIPARI KFT., a baromfihús feldolgozással, tartósítással foglalkozó cég nettó árbevétele 40, 449 milliárd forint volt. 

Az első TOP 10 vállalkozás közül tehát hat szombathelyi. A listán szereplő többi vállalkozás éves nettó árbevétele már nem éri el a 40 milliárd forintot.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!