Statisztika

2024.02.07. 12:00

A kedvező munkaerőpiaci mutatókkal rendelkező területek közé tartozik Vas vármegye

A kedvező munkaerőpiaci mutatókkal rendelkező területek közé tartozik Vas vármegye – olvasható a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb jelentésében.

Vaol.hu

Kőszegi téglagyár, gyártósor

Forrás: Cseh Gábor

Mintegy 232,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében januárban. Ez mintegy 10 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakának adatához viszonyítva, ugyanakkor 3,5 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest. Vasban 4241-en kerestek hivatalosan munkát az év első hónapjában, ez 2023 ugyanezen időszakához viszonyítva 1,4; az előző hónaphoz képest pedig 8,7 százalékos emelkedést jelent. Az adatokból kitűnik az is: a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 3,3 százalék – szemben az országos 4,8 százalékos értékkel. A legalacsonyabb értékekkel Győr-Moson-Sopron vármegye rendelkezett, de a kedvező munkaerőpiaci mutatókkal bíró területek között említik Budapest, Pest, Csongrád-Csanád, Komárom-Esztergom, Vas, Fejér és Veszprém vármegyét is. Januárban 196 új munkahelyet jelentettek be Vasban, így 1830 üres álláshely állt rendelkezésre – ebből a hó végéig 221 helyet töltöttek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!