Ezt jó, ha tudod!

2024.04.14. 07:00

Volt már rosszabb is - megjelent a 2025-ös munkarend

Megjelent a Magyar Közlönyben Nagy Márton István nemzetgazdasági miniszter, a 2025. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A rendelet értelmében május 2. péntek pihenőnap lesz, így négynapos hosszú hétvégével számolhatunk a munka ünnepéhez kötődően. Ezt a napot május 17-én, szombaton kell majd ledolgoznunk. Ugyancsak szombaton, október 18-án kell ledolgoznunk az október 23-ai nemzeti ünnep utáni pénteki pihenőnapot (október 24-ét), amivel szintén négynaposra nyúlik a hétvégénk. Jövőre a szenteste szerdára esik, így karácsonykor ötnapos hosszú hétvégének örülhetünk. A december 24-ei pihenőnap helyett december 13-án, szombaton fogunk dolgozni.

2025-ben március 15-e és november 1-je szombatra esik, így ezekkel az ünnepekkel nem jár majd pihenőnap. Január 1-je és augusztus 20-a is szerdai napon lesz jövőre, így hosszú hétvége nem, csupán egy hét közbeni munkaszüneti nap jár a dolgozóknak ezeken a napokon.

A húsvét jövőre április 18-21. között hoz számunkra négy munka nélkül eltöltött napot, pünkösd hétfő pedig június 9-ére esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!