napi időjárás

2017.09.10. 12:45

Néhol esős, de túlnyomóan napos lesz az idő

Vasárnap csupán a Nyugat-Dunántúlon lehetnek erősen felhős helyek, ott záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután nyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős helyek és időszakok is várhatók, arrafelé zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Kisalföldön megerősödik. A párafoltok a délelőtti órákban megszűnnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, a Velencei-tó vize átlagosan 18-19 fokos, a Fertő 17, a Szelidi-tó és a Lupa-tavak 19,5, a Tisza-tó pedig 20 fokos.

A Duna vize 16 és 19 fok között változik: Komáromtól Mohács irányába egyre melegebb. A Tiszána legalacsonyabb hőmérsékletet, 16 fokot Tiszabecsen és Szolnokon mérték, Szegednél a legmelegebb a folyó, ott 22 fokos.

Az Adrián felhős idő várható, olykor záporokkal és zivatarokkal, a délután folyamán az Isztrián és Fiume térségében nagy mennyniségű eső várható. A napközbeni hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. A szél közepesen erős, néhol viharos lesz. A tenger vize a horvát partoknál 23-25 fokos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában