Időjárás

2018.03.02. 07:00

Gyenge havazás pénteken is várható a megyében

Ma nem Vas megyében lesz a legrosszabb a helyzet, de az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben havazás miatt.

Budai Dávid

Ma az országban nem Vasban lesz a legrosszabb a helyzet, de nem árt az óvatosság Fotó: Nagy Jácint

Szinte az egész országra elsőfokú riasztást adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás miatt, Vas megye azonban ezúttal kimaradt, igaz, gyenge havazásra, hószállingózásra felénk is számítani lehet. A déli határ mentén viszont ma és vasárnap is ónos eső várható, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében arra kéri az autósokat, hogy a következő napokban is fokozott óvatossággal, az aktuális út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, valamint utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

A társaság mind a 93 mérnökségén továbbra is 12 órás váltott műszakban látják el feladatukat a szakemberek, több száz munkagép fog dolgozni folyamatos rotációban.

Ma az országban nem Vasban lesz a legrosszabb a helyzet, de nem árt az óvatosság Fotó: Nagy Jácint

A téli hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az egyes szakaszokon továbbra is az úthálózati szerepük alapján látják el. Ez azt jelenti, hogy először a gyorsforgalmi úthálózaton és a főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg és végzik el a szükséges beavatkozást a szakemberek, majd ezt követi a településeket összekötő mellékutak, végül az alacsonyabb forgalmú bekötőutak hóeltakarítása. Ónos eső idején ugyanakkor a síkosságmentesítési munkákat nehezebben láthatja el a társaság, mivel a csapadék lemoshatja a burkolatra kijuttatott sót.

Az autósok a legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és az Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, minden telefonos elérhetőségük megtalálható az utinform.hu és a kozut.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában