Időjárás

2019.06.26. 09:54

Elsőfokú riasztás a hőség miatt Vas megyében – Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás

Citromsárga veszélyjelzés van érvényben megyénkben.

vaol.hu

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, Vas megyében szerdán és csütörtökön tetőzik a hőség. Az Országos Meteorológia Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki megyénkre a nagy meleg miatt. Szerdán a kora reggeli órákban is 20 fok felett volt a hőmérséklet, ami délelőtt már 29-ig is felkúszhat. Délután még tovább emelkedik a hőmérő higanyszála, ami az előrejelzések szerint 35 foknál állhat meg. A hajnalok sem hoznak jelentős felfrissülést, igazi trópusi éjszakára számíthatunk: nem süllyed majd 20 Celsius-fok alá a levegő hőmérséklete. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mik azok, amiket ebben az extrém hőségben különösen szem előtt kell tartanunk, és kik azok, akikre különösen oda kell figyelni.

Fotó: met.hu

 

UV figyelmeztetés

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Ismét vizet oszt utasainak a GYSEV Zrt.

A hőségriadó ismételt elrendelése után szerdától újra megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. A vasúttársaság munkatársai a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen osztanak palackozott ásványvizet az utasoknak, naponta 10.00 és 17.00 között.

A vízosztás a hőségriadó végéig tart, amennyiben meghosszabbítják, a vasúttársaság is folytatja a vízosztást – fogalmazott Rázó László a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában