Időjárás

2020.06.28. 07:48

A hőség és a zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére

Strandidő lesz vasárnap, de azért vigyázzunk a bőrünkre.

vaol.hu

Az euró drágulása a mindennapi életre is kihat. Aki nyaralni készül, úgy kalkuláljon, hogy akár 15 százalékkal is többet fizet 2020-ban, mint a hasonló szolgáltatásokért a múlt évben F

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint sok napsütés várható, emellett nappali gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Leginkább a hegyvidékek környezetében és az Alföldön helyi jelleggel fordulhat elő záporeső, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek átmenetileg viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, vagyis citromsárga jelzést adott ki Vas megyére a zivatarok és a hőség veszélye miatt is. Előbbinél az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Szombaton megyénk szerencsére ezt megúszta, reméljük vasárnap sem kell jégesőről beszámolnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában