Időjárás

2020.11.16. 07:10

Borús, esős idővel indul a hét Vas megyében

A csapadékra elsősorban délután lehet számítani megyénkben.

vaol.hu

20201109 őszi időjárás, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli megyékben kevésbé felhős időszakok is lehetnek. A nap első felében helyenként, délután már több helyen eső valószínű, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. Vas megyére ez szintén igaz, ahol délelőtt még csak borús lesz az idő, délutántól azonban már az eső veszi át a főszerepet. Egyre többfelé északira, északnyugatira fordul a szél, de többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. Cukorbetegek figyeljenek arra, hogy a vércukorszint alacsonyabbá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában