meteorológia

2021.01.26. 07:24

Felhős, szeles időnk lesz Vas megyében

Délutánra +2 és +4 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

20201012 időjárás, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Kedden a nap első felében néhány órára kisüt a nap. Gomolyfelhők lesznek az égen. Délutántól, késő délutántól vastagabb felhőzet érkezik észak felől. Elszórtan, főként délutántól, kora estétől számíthatunk kisebb havazásra, hózáporra, hószállingózásra. Jelentős csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. Délutánra +2 és +4 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

Fotó: met.hu

Országos

Fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, és a gyakori felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen kisüt a nap. Legtovább a keleti országrészben maradnak borult területek. A nap első felében csak néhol lehet kisebb havazás, havas eső, délutántól viszont a Dunántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből már több helyen alakulhatnak ki hózáporok. A Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában