időjárás

2021.02.09. 07:00

Erős lehűlés várható a héten Vas megyében

A hét közepéig folytatódik a változékony, borongós, nyirkos idő. Szerda este drasztikusan megváltozik időjárásunk. Komoly lehűlés kezdődik. Nappal is csak mínusz öt Celsius-fokos maximumokra lehet számítani, viharos lesz a szél, akár hófúvás is kialakulhat. Cserébe viszont előbújik a nap.

Göngyössy Péter

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét kérdeztük.

– Most egy hidegfrontban vagyunk. A csapadék ide-oda fog ingadozni a következő időszakban is, legalább szerdáig. Többször lehet havazás, amiből egy-két centiméteres hótakaró is kialakulhat, majd visszaváltunk esőre. Szerdáig nulla és öt Celsius-fok között lesz a hőmérséklet itt nyugaton. Reggelente lehet számítani némi síkosságra. Szerdán a délutáni, esti órákban északkelet felől, az ott felhalmozódott hideg levegő betör a Kárpát-medencébe és mindenhol hóra vált a csapadék. Viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A hóhelyzettől függően akár hófúvás is kialakulhat. Csütörtökre virradóra jelentősen lehűl a levegő. Az erős szél miatt a hőérzetünk még rosszabb lesz, mint ahány fokot mérünk. Hózáporok lesznek, de közben azért a nap is előbújik. Hideg lesz az idő napközben is, mínusz öt fok körüli nappali maximumokkal. Éjszakánként akár mínusz tíz fok, havas tájakon még hidegebb is lehet – adott előrejelzést a meteorológiai észlelő.

Kiemelt képünkön: Behavaztunk. Ez a kép a szombathelyi Emlékműnél készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában