helyi időjárás

2021.03.12. 07:01

Hidegfront vágja ketté a hosszú hétvégét Vas megyében

Reggel még felhős, több helyen esős időre számíthatunk, majd a délelőtti órákban a déli megyék kivételével mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, záporeső.

met.hu, idokep.hu

Délután azonban délnyugat felől ismét befelhősödik az ég, és az ország délnyugati, déli harmadában újfent elered az eső. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél az ország északkeleti felében megerősödik, egyes részeken viharossá fokozódik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás – írja a met.hu.

Hidegfront vágja ketté a hosszú hétvégét

Péntek hajnalban, reggel többfelé várható eső, zápor, északon, északkeleten helyenként havas eső, hó is hullhat. Napközben az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, csak néhol alakulhat ki futó zápor. Délen, délnyugaton viszont sok lesz a felhő, és több helyen előfordulhat eső, zápor. Kezdetben élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet, majd napközben elsősorban északon, északkeleten lehet erős, esetleg viharos a nyugatias szél. Hajnalban -1 és +7, délután 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton reggel az ország déli felén több helyen is eshet az eső, mely délelőtt mindenhol eláll. Napközben a napos időszakok mellett csak egy-egy zápor fordulhat elő. Enyhe időre, délután 11-16 fokra készülhetünk. Északon, északnyugaton és nyugaton erős lesz a nyugati, délnyugati szél.

Vasárnap egy hidegfront hozhat többfelé esős, záporos időt, és az északnyugatira forduló szél is feltámad. Napközben 6-15 fokot mérhetünk, keleten és délen lesz enyhébb az idő.

Nemzeti ünnepünkre szeles idő körvonalazódik 10 fok körüli maximumokkal, a napos időszakok mellett elszórt záporokkal. Kedden folytatódhat a szeles idő. A napos időszakokat ismét megzavarhatják futó záporok, a magasabb tájakon esetleg hózáporok is. Délután 5-11 fokra van kilátás – írja az idokep.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában