időjárás

2021.05.13. 07:28

Csütörtökön zivatar és záporeső is várható Vas megyében

A légmozgás mérsékelt marad.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Zivatarfelhők Kőszeg és környéke felett fotók: Ráduly László

Fotó: Ráduly László

Vas megye

Csütörtökön napközben erősen felhős, gomolyfelhős lesz az ég. Rövid napos időszakok várhatóak csak. A délelőtt folyamán csak kevés helyen, délután elszórtan, főként a határvidékhez közel eső részeken alalulhat ki záporeső, esetleg gyenge zivatar. A csapadék jellegéből adódóan nem lesz mindenhol zápor. A légmozgás mérsékelt marad. Délutánra 16-19 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

Reggel, délelőtt még felhős időnk lesz, a csapadék azonban északkeletre szorul vissza, délebbre hosszabb száraz időszak valószínű. Délután azonban a gomolyossá váló felhőzetből már éppen a déli és keleti megyékben kell gyakori zápor, néhol zivatarképződésre készülni. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a legkisebb a csapadék esélye. Nagy területen fújhat élénk, néhol erős nyugatias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között változik. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában