időjárás

2021.06.12. 07:24

Zivatarveszély miatt adtak ki figyelmeztetést Vas megyére

A változó irányú szél mérsékelt marad.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Időjárás illusztráció 20210316 Gyöngyösfalu Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Vas megye

Szombaton napközben változóan fátyolfelhős, a délelőtt második felétől gomolyfelhős lesz az ég. Egy-egy helyen átfutó zápor, zivatar kialakulhat, de napközben nem ez lesz a jellemző. A változó irányú szél mérsékelt marad. Délutánra 27-29 fokig emelkedik a hőmérséklet. Késő délutántól, estétől egy markáns hidegfront miatt fokozatos felhőzet-növekedésre számíthatunk. A front peremén szombat késő estétől, vasárnap kora hajnaltól elszórt záporok, zivatarok alakulnak ki, viszont lesznek területek ahol nem esik csapadék majd. Ez a front néhány fokos lehűlést, és élénk, időnként erős északi szelet okoz vasárnapra. A front után, a jövő héttől újra száraz, egyre melegebb levegő érkezik, szerdától már kánikula valószínű.

Fotó: met.hu

Országos

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: Napközben megnövekvő fátyol- és képződő gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek. Napközben helyenként, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon számíthatunk záporra, zivatarra, majd estétől egy hidegfront érkezik északnyugat felől, amely mentén intenzív zivatartevékenység valószínű. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Késő estére 19, 24 fok közé hűl le a levegő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában