Időjárás

2021.07.29. 07:51

Hosszú idő után először nem adtak ki figyelmeztetést Vas megyére

Ennek ellenére nyári idő várható megyénkben, csapadékra nem kell számítani.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Hajnalban az északnyugati és a délkeleti határszélen előfordulhat zápor. Ezt követően szinte zavartalan lesz a napsütés, kiváló strandidőre számíthatunk. Az északkeletire forduló szél csak néha élénkül meg. 31 és 39°C között alakul a hőmérséklet – tájékoztat a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombattól kezdve minden napra elsőfokú riasztást adott ki Vas megyére a hőség és a zivatarok veszélye miatt is. Öt nap után először nincs semmilyen figyelmeztetés megyénkben. Kicsit lehűlt a levegő, de ennek ellenére délután 30 fokot is mutat majd a hőmérő higanyszála, tehát fázni aligha fogunk csütörtökön. Csapadék ezúttal nem várható.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A fülledtség és hőség megterhelő lehet az egészséges, fiatal szervezetnek is, de különösen a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők számára. Erősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, ödémásodás, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Az érintettek lehetőleg kerüljék a fizikai megterhelést és érdemes ügyelniük az előírt gyógyszerek megfelelő alkalmazására. A napos időszakokban nagyon erős UV sugárzással kell számolni. A káros sugárzás ellen ajánlott ruházattal, napszemüveggel és/vagy fényvédő készítményekkel védekezni! – írja a koponyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában